BRYAN ESTEPA – SOMETIMES I JUST DON’T KNOW

Na een meer dan twintigjarige muzikale carrière en vijf studioplaten komt de op de Filipijnen geboren maar met zijn ouders naar Australië verhuisde alt.country-, pop- en rockzanger en songschrijver Bryan Estepa uit Syndney met alweer een nieuw album. Die zesde release kreeg als titel “Sometimes I Just Don’t Know” en bevat tien songs waarvoor Estepa zowel teksten als muziek geschreven heeft.

Naast zang neemt Bryan Estepa ook het spelen op akoestische gitaar voor zijn rekening, terwijl het elektrische gitaarwerk is weggelegd voor Dave Hatt. De toetsen van piano en Hammondorgel zijn voor rekening van Brian Crouch, terwijl Dave Keys op basgitaar en Russel Crawford op drums spelen bij de opname van de songs voor “Sometimes I Just Don’t Know”. Dit kwartet is zijn vaste begeleidingsband sinds zeven jaar, maar het is de eerste keer dat ze in de studio betrokken zijn bij een plaatopname. Enkel bij het zeer knappe nummer “Rattled And Rolled” (zie video) neemt Michael Carpenter het bespelen van alle instrumenten voor zijn rekening.

De openingstrack van deze plaat is voorbehouden voor het ook op video te beluisteren nummer “I’m Not Ready For This” dat als eerste single werd gelanceerd. De muziekstijl die de nu 40-jarige Bryan Estepa op het album hanteert kan vergeleken worden met eerder werk van sixtiesbands als ‘The Beach Boys’ en ‘The Beatles’, maar ook met meer actuele groepen als ‘Wilco’ en ‘Jayhawks’. Al deze bands worden naast o.a. Neil Young, Elliott Smith, Bob Dylan, Tom Petty en Elvis Costello door deze singer-songwriter vermeld als belangrijkste inspiratiebronnen voor zijn songs.

Zoals bij vele liedjes zoekt hij zijn songthema’s ook bij de liefde, relatieproblemen, hartzeer en liefdesverdriet. “I’m Not Ready For This” is zo’n stijltyperend liedje, net als de later volgende nummers “Like The Cruel”, “Another Kind Of Madness”, “Granted”, “Anything And Everything” en albumafsluiter “Measure Of A Man”. Het universele karakter van dergelijke onderwerpen zorgt ervoor dat de songs op dit album internationaal gesmaakt zullen worden, mede door de melodieuze muziek en de klassieke songarrangementen. Tot slot verdienen ook de liedjes “No Ordinary”, “Drawn Like Magnets” en het ijzersterke “Valleys” hier zeker nog een aparte vermelding bij deze recensie van dit uitstekende zesde plaatje van Bryan Estepa.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Lilystars Records / Rock Indiana Records

video